NewsNews 2011/2012

Zlatarski School Graduate will study at London School of Economics (LSE)

“Приетa съм в London School of Economics (LSE) и ще уча финанси и счетоводство. Това, че учих IB икономика в училище много ми помогна. Кандидатствах през UCAS центъра на моето училище. Постигнах International Baccalaureate диплома с 40 точки. Решаващи за моя успех бяха средата в училище и препоръките на Гимназия Златарски. Чувствам се достатъчно подготвена. Мечтата ми е реалност, вече съм студентка в LSE”, щастливa е Елица Манова, завършилa с две отлични дипломи – българска и международна IB диплома.

На 25 октомври 2011 представители на London School of Economics ще посетят училището и ще представят програмите за обучение пред учениците на Гимназия Златарски. Имаме установени контакти с елитните университети във Великобритания и Европа. Училището се ползва с нужната репутация сред приемните комисии, което подпомага учениците на гимназията при кандидатстване. Тази есен презентации в училището ще изнесат и представители на New York University, University of Kent, Aston University и др.

Тази година учениците на Международна гимназия „Проф. д-р Васил Златарски” имат рекордно високи резултати на изпитите International Baccalaureate. Иван Дамгов, ученик от Випуск 2011, постигна 44 точки на IB изпитите (макс 45). Това е най-високият резултат, постиган някога от българин на международните изпити и нарежда Гимназия Златарски сред най-добрите международни училища по света. Дипломантите на училището биват приети в Oxford University, St Andrews University, Warwick University, King`s College, University College London, Queen Mary, University of Leeds, York, Exeter, в специалности като икономика, финанси, право, архитектура, компютърни науки, интериорен дизайн.

С престижните 41 IB точки Николай Савов заминава да учи икономика и мениджмънт в St Andrews University. „Преди пет години избрах Гимназия Златарски, защото е страхотно място, срещнах едни от най-добрите си приятели. Тук учениците и учителите работят заедно за постигане на най-добрите резултати. За да успееш, трябва да се трудиш много и да знаеш какво искаш”, споделя Николай.

Гимназия Златарски е оторизирана да провежда и приемните изпити за Оксфорд и Кеймбридж в България. На 2 ноември 2011г. кандидати от цялата страна могат да се явят в училището на изпитите BMAT, ELAT, HAT, PAT, STEP, TSA. Регистрацията за изпитите продължава от 1 септември до 12 октормври 2011г.

„Доказахме, че българските ученици могат да се реализират в едни от най-труднодостъпните университети във Великобритания. Оказва се, че старанието в крайна сметка се възнаграждава”, коментира Даниел Парсънс, преподавател по история в Гимназия Златарски.