NewsNews 2008/2009

10/06/2009 Европейски проекти в Гимназия Златарски

10/06/2009 Европейски проекти в Гимназия Златарски

Learning through emotion – участват учениците от 9-те класове. Проектът е разработен от учени психолози за големите бизнес корпорации. Учениците се научават да разпознават емоциите и чрез тях да учат по-успешно. Ръководител на проекта е г-н Емил Джасим – учител по история.

Bridging Unsula Europae – в проекта участват учениците от 9-ите класове. Представлява проблемно базирано учене с употреба на информационно-комуникативни технологии и целта му е да превърне ученето в забавление в глобалната мрежа. Ръководител на проекта е г-н Емил Джасим – учител по история.

Евклид – в проекта участват ученици от 9 и 10 клас, разделени в четири групи, работещи по темите за глобалното затопляне, промяната в климата и изчезването на биологичните видове. Сред целите на проекта са използването на информационно-комуникативни технологии за обучение на учениците, работа в екип и създаване на мултимедиен продукт. Учителите имат спомагателна роля, като учениците са основните участници и инициатори на творчески идеи. Ръководител на проекта е г-жа Л. Домбева – учител по биология.